Elasa 2018 minimeeting tšehhis

EMÜSi kolmeliikmeline esindus (koosseisus: Karel Kasar, Liisi Tamm, Ragne Nikkel) käis ELASA (European Landscape Architecture Student Association) minikohtumisel Tšehhis. Kohtumine toimus 6 - 11. mail.
Kohtumisele sõideti läbi Helsinki, sealt Prahasse ning edasi rongiga tudengilinna Lednice. Seal veedeti ka esimesed päevad.
Day 1: Ekskursioon nende linnakus ning Lednice lossi ümbruses ja pargis (inglise stiilis)
Iga ELASA päevakavva kuulub ka "International evening" aka iga riik võtab tutvustab oma rahvustoite. Eestlased võtsid kaasa kohukesi, musta leiba, pasteeti, küüslaugu-juustu määret (home-made) ning kama. Õhtu veedeti kitarri muusika saatel, ümber lõkke istudes.

Day 2: Rattamatk Lednice-Valtice rajoonis. Liisi sõnul oli see reisi tipphetk, kuna tegemist oli väga proovile paneva retkega. Künklikud ning vahelduva teekattega rajad ning lummavaid vaateid linnale ning viinamarja istandustele. Peale pikka-väsitavat päeva toimus veini degusteerimine kohalikus veinikojas. 

Day 3: Jäeti Lednice ja ülikooliga hüvasti ning liiguti edasi linna nimega Brno, kus lasti kõigil paar tundi iseseisvalt linna avastada ning õhtuks jõuti pealinna Prahasse. 

Day 4: Päev Prahas. Lisaks vaatamisväärtustele, külastati ka Prague Institute of Planning and Development'i, näidati mida on pealinna loodud ning mis on veel tegemisel. Korraldati ka külatus kahte maastikuarhitektuuri büroosse.
"Tuleb tõdeda, et Tsehhi ja Eesti bürood on üsna sarnased, kuna mõlemad on üpris väikesed (enamasti vähem kui 10 töötajat, kontor paari ruumiga)." - sõnas Ragne, kes külastas LAND O5 bürood.  

Day 5: Viimasel päeval asuti tagasi teele juba hommikul ning kuna tee viis järjekordselt läbi Soome, siis jõuti tagasi alles õhtuks. Kuid kõik see oli seda väärt!

Rohkem pilte galeriis

Elasa lipu üleandmine: Järgmine ELASA kohtumine toimub 7. - 17. augustil Belgias. Kohtumisele sõidavad Alice Närep, Sten Juur ja Adeele Vesingi.
Eelmine
Üldkoosolek 2018
Järgmine
Üldkoosolek 2018

Lisa kommentaar

Email again: