Eesti Arhitektuurikeskus kutsub taas välkloengule

Hooaja teine välkloeng teemal „Riigi arhitektuuriruum“ toimub 30. aprillil kell 18:00 Von Krahli teatri suures saalis.

Esinevad Lahemaa elanik Heldur Meerits, arhitekt Oliver Alver, muhulane Kadri Tüür, nimeuurija Peeter Päll, küberneetik ja arhitektuuriajaloohuviline Valdo Praust ja Riigi Kinnisvara AS arendusosakonna juhataja Hannes Kuhlbach.

Osalemine on tasuta. Moderaator on arhitekt Mattias Agabus.

"Arhitektuurist rääkides mõtlevad paljud majadest ja rajatistest, kuid arhitektuur algab linnaruumist, kaunist koduteest ning tänavast. See linnaruum ei ole tükike murumätast hoone sissepääsu ees, vaid on terve linnaosa, alevik või vald oma looduskeskkonna ja linnakeskkonnaga.

Linnaosal ja vallal on oma identiteet, linlikud traditsioonid ning koha vaim, mis moodustavad arhitektuurile veidi erinevad kontekstid ja loovad riigi arhitektuuriruumi." Mattias Agabus.

Loengute eesmärk on kutsuda avalikkust kaasa mõtlema ja arvamust avaldama meid ümbritseva avaliku ruumi kujundamisel, tekitada arhitektuuriteemadel avalikku arutelu ja viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Välkloengute raames tutvustavad erinevate elualade esindajad 9-minutilise ettekande jooksul oma seisukohti etteantud teemal, misjärel toimub avatud diskussioon esinejate ja kuulajate vahel. Kogu ürituse lõpetab sommeljee, tutvustades ja pakkudes degusteerimiseks erinevaid veine.

Välkloengute sari sai alguse 2008. aastal arhitektuuriaasta raames, kokku toimus kaheksa välkloengut. Loenguid saab kuulata-vaadata veebilehel: http://www.arhitektuuriaasta.ee/page/galeriid, osa loenguid on kättesaadavad ka Ööülikooli kodulehel www.ylikool.ee.

Järgmised loengud toimuvad: 28. mail, 24. septembril, 22. oktoobril, 19. novembril.

Eesti Arhitektuurikeskus (EAK) on uus institutsioon, mille asutasid Eesti kunstiakadeemia ja Eesti arhitektide liit 2008. aasta lõpus. EAK eesmärk on kujuneda arhitektuurialase teabe, oskuste ja ideede vahetamise platvormiks ning levitajaks kogu Eesti ühiskonnas; uuenduste labor, mis arendab eesti kultuuri ja loomemajandust. EAK viib eesti arhitektuuri maailma ja tegutseb rahvusvaheliselt.

www.arhitektuurikeskus.ee


Eelmine
>> finaal >> välieluruumi ajakirja ÕU esitlus neljapäeval
Järgmine
Ajakiri ÕU

Lisa kommentaar

Email again: