Planeering EMÜ kampusesse

Sellel postitusel on 2 vastust
EMÜSile kirjutati KÜSist ning paluti koostööd ja arvamust antud planeeringu kohta.
 Tere,Lugu järgmine: üsna EMÜ lähedal on käimas raudtee ülesõidu detailplaneering, eesmärgiks ohuprobleemide likvideerimine raudtee ja maantee lõikumisel. See selleks. Mis puudutab aga EMÜ kampust on see, et selle planeeringu järgi tuleks uus 4-realine tee tehnikamaja ja Tartu Näituste vahelt raudtee juurest Kreutzwaldi tänavani ning Kreutzaldi tänavaga lõikumisel oleks üsnagi suur ringtee (planeeringu seletuskiri nimetab seda 2-realiseks turboringristmikuks, mis oleks peaaegu sama suur kui Annelinna ringtee Eedeni juures).

Lingid planeeringule on siin:
http://info.raad.tartu.ee/webaktid.nsf/web/viited/DP-08-049
 http://www.teed.ee/tartu-rdt/eelprojekt.htm

Küsimus
on selles, et miks on sellist suurt teed ja ringteed meie kampusesse vaja (kui teised planeeritavad teed on 2-realised) ja miks on see nii suure mastaabiga?

Taustaks veel niipalju, et kaugemas perspektiivis (u 15a) on planeeritud uus sild, kust tuleks tee Tähtvere juurest ja meie kampuseni välja, ehk siis metsamaja ja spordihoone vahelt ja mis lõpeks just selle sama planeeritava ringtee juures. Ja kui juba praegu planeeritakse sinna 4-realist teed, siis on väga võimalik, et ka see metsamaja ja spordimaja vaheline tee tuleks 4-realine, ehk praegune planeering loob eeldused selleks. Ning kui meil oleks 4-realine maantee läbi kampuse, siis ühtsest kampusest me küll enam rääkida ei saa.

Hetkel on toimumas see, et kuigi planeering oli saadetud avalikustamisele juba aasta tagasi, on see kuskil toppama jäänud ja pole avaliku aruteluni jõudnud, ehk saab esitada veel ettepanekuid jms. Argo Normakiga (EMÜ töötaja ja doktorant) oleme rääkinud asjast ka rektoriga. Praegu teevad maastikuarhitektuuri õppejõud kirja, kus seatakse kahtluse alla niivõrd mastaapse tee toomine meie kampusesse. Selle kirja saadab EMÜ ametliku märgukirjana linnavalitsusele järgmise nädala alguses.

Et asjal aga rohkem mastaapsust oleks, tekkis idee teha veel teinegi märgukiri, pöördumine kodanikualgatusena - tudengite ja töötajate poolt. Et koostaks kirja ja koguks allkirju. Just ka sellest nurgast, kuidas näevad tudengid asja ja kuidas see meie igapäevast liiklemist mõjutaks. Idee oli ka see, et kas nii üliõpilasesindus kui tudengiseltsid oleksid nõus sellega organisatsiooni tasemel ühinema, mis teeks pöördumise kaalukamaks.

Olen rääkinud ka paari metsaseltsi inimesega, ja tundub, et nad oleks ka justkui nõus toetama. Kerda ja/või Helen saaksid mu kirja edastada ka EMÜS'le ja küsida ka nende arvamust.Ühesõnaga, lõplikud küsimused on järgmised:

mis on KÜSi seisukoht planeeringu kampusesse ulatuvas osas?
Kas leiame ka organisatsioonina, et see ei sobi EMÜ kampusesse?
kui jah, kas KÜS oleks nõus osalema ka antud kodanikupöördumise koostamises ja seda toetama?

Oleks tore, kui te natuke asja juba uuriks ja ka oma arvamust avaldaks.

Kõike head,
Kadri Kalle
+3725072549

Igatahes on oodatud igasugused kommentaarid ja arvamusavaldused. Järgnevalt antakse kindlasti ka teada, mida arvab juhatus ise ning mis saab ühisest märgukirja koostamise plaanist edasi.

Eelmine
Kadripidu
Järgmine
Padjaklubi

2 vastust

The home loans are important for guys, which want to ground their own career. As a fact, this is very comfortable to get a small business loan. RichmondRegina34, 2. august 2010
hm.
no fakt on see, et liiklusega seotud ettepanekuid ei mõtle välja rumalad inimesed ilma kõiki variante kaalumata. uus ülesõit ja ristumine on oluline osa ümber tartu liikuvast transiittrassist. mõned uued sõlmed siin inimtühjal põllul lahendavad linnasiseselt väga paljusid probleeme. see kuidas lapsed siin üle tee saavad, on juba teise etapi küsimus, mis uue tee olemasolu küll küsimärgi alla ei peaks seadma. ärge ise sõitke auto ja bussiga, siis ei ole teid vaja.
annaliisa, 27. november 2009

Lisa kommentaar

Email again: