Arhitektuuriaasta välkloeng nr 5

Allikas: www.arhliit.ee

Neljapäeval, 28. augustil kell 18.00 toimub Von Krahli Teatri suures saalis Arhitektuuriaasta Välkloengute sarja viies loeng.

28. augustil esinevad teemal "Arhitektuur on sport" arhitekt Veronika Valk, endine maailma tippkahevõistleja Allar Levandi, luuletaja ja tõlkija Kristiina Ehin, arhitekt Dmitri Bruns ja ajakirjanik Priit Hõbemägi. Üritust modereerib  Ülar Mark Eesti Arhitektide Liidust. Loengutejärgset pooltundi rikastab veinide degusteerimisega  Plaadipunkt, keda esindab Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni asepresident  Rein Kasela. Sissepääs on tasuta.

Välkloengute sarja eesmärk on soodustada ühiskonna, arhitektide ja kinnisvaraarendajate vahelist dialoogi, haarata avalikkust kaasa rääkima meid ümbritseva keskkonna ehk avaliku ruumi kujundamisel. Välkloengutel kõnelevad tuntud arhitektid, kunstnikud, muusikud, ettevõtjad, filmikunstnikud ja arvamusliidrid. Iga loeng koosneb 9-minutilistest ettekannetest, kus esineja tutvustab oma seisukohti etteantud teemal. Loengusari püüab ajendada kuulajat aktiivselt valdkonnas kaasa mõtlema ning tekitada arhitektuuriteemadel avalikku diskussiooni, viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Loengud lõppevad avatud diskussiooniga esinejate ja kuulajate vahel. Välkloengute sarja toetab Plaadipunkt.


Aasta vältel toimub 8 välkloengu üritust, kuhu on oodatud kõik huvilised. Välkloengud on avalikud ning tasuta. Loengute ettekanded salvestatakse ning laetakse üles veebiportaali www.arhitektuuriaasta.ee. Valikuliselt kantakse loenguid üle ka Ööülikooli eetris ning avaldatakse ajakirjanduses.

 

Täiendav informatsioon:

Ülar Mark
arhitekt ja välkloengute sarja kuraator
Eesti Arhitektide Liit
 

Mihkel Karu
Arhitektuuriaasta projektijuht
Eesti Arhitektide Liit
Eelmine
Pargikonverents 1-5. oktoobril 2008. a.
Järgmine
õhtu nr.1

Lisa kommentaar

Email again: