OH! [ÕU]


Kus on augud meie juustus?!


Kui vaadata Tallinna igapäevast avalikku linnaruumi juustuna, siis kesklinna hoovid on selles justkui juustuaugud―neid nagu tegelikult ei olekski, kui poleks seda, mis on nende ümber. Auk on ju see koht juustus, kus juustu ei ole. Juustutus. Tühjus. Juustuaugud vist juustu hinna sisse ei kuulu? Neid ei saa ju süüa. Ometi ei oleks Šveitsi juust ilma aukudeta enam Šveitsi juust. Augud on oluline osa juustust―juustutus on oluline osa juustust.

Kus on augud meie juustus? Eesti Kunstiakadeemia linnamaastike magistrandid uurisid üht seesugust märkamatut auku Tallinna linnamassiivis ning mõtisklesid Kaubamaja ja Estonia teatri vahel asuva sisehoovi oleviku ja tuleviku üle. Austria maastikuarhitekti Reinhard Michelleri ja linnamaastike õppekava koordinaatori Katrin Koovi juhendusel arendatud mõtted on välja pandud Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu fuajees. Linnarahvast oodatakse oma tavaliselt trajektoorilt sammukest kõrvale astuma esmaspäeval, 9. veebruaril kell 18:00.

---

Näitusel osalevad Erik Kõivistik, Galina Holeneva, Heidi Viilop, Helis Heiter, Henn Runnel, Kadri Klementi, Merle Karro-Kalberg, Priit Hamer, Urmas Paul. Näitus on avatud 27. veebruarini.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Edasi..? Edasi näitusele!
Eelmine
Talveakadeemia 2009
Järgmine
Brainstorm juba sel neljapäeval!

Lisa kommentaar

Email again: